Κύδων | Πρώτο τεστ την Τετάρτη-Τα φιλικά των παιδεφηβικών.

Στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας, μπαίνει το σύνολο του Θ.Λεκάκου, ξεκινώντας την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου με την ομάδα του ΠΒΚ (Πεδίο Βολής Κρήτης), που όπως λέγεται κάνει συνέχεια προπονήσεις και παρουσιάζεται ισχυρή.
Επίσης οι άνθρωποι της Χανιώτικης ομάδας, εξετάζουν την περίπτωση να ταξιδεύσουν στο Ηράκλειο για φιλικό παιχνίδι, αλλά δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα τίποτα.

Στα μεταγραφικά αποκτήθηκε ο νεαρός  18χρονος Αντώνης Ντινόπουλος, ύψους 2.02, ο οποίος έπαιζε πέρυσι στην Γ? Εθνική με τον Πρωτέα Γρεβενών,(συμπαίκτης με τον Νίκο Κλωνάρα) και λογικά θα συνεχίσει στον Κύδωνα, αφού είναι πλέον φοιτητής στο Τ.Ε.Ι. τστα Χανιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε (άρτι αφιχθείς από το καράβι), στα φιλικά με τον ΑΓΟΡ και Ιεράπετρα και παρά την κούραση, έδειξε πως θα βοηθήσει την ομάδα του Θ.Λεκάκου.
Για τα φιλικά των Ακαδημιών του Κύδωνα, η εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" αναφέρει:

"Νικηφόρα ήταν τα πρώτα φιλικά της νέας σεζόν για τις ομάδες μπάσκετ παίδων και εφήβων του Κύδωνα, τα οποία διεξήχθησαν στο κλ. Κλαδισού.
Κύδων
Όλοι οι αγώνες ήταν ανεπίσημοι και δεν κρατήθηκε φύλλο αγώνα, όμως, υπήρχαν κανονικά διαιτητές και λειτουργούσε ο ηλεκτρονικός πίνακας, οπότε, τυπικά, κρατήθηκε σκορ σε όλες τις αναμετρήσεις.
Την περασμένη Παρασκευή, η ομάδα παίδων έπαιξε με την Ιεράπετρα και μετά από ένα αρκετά καλό παιχνίδι πήρε τη νίκη στην εκπνοή, με 56 - 54. Η λασιθιώτικη ομάδα διανυκτέρευσε στα Χανιά και την επομένη έπαιξε φιλικό με τον ΑΓΟΡ, τον οποίο κέρδισε 64 - 37. 
ΑΓΟΡ
Προπονητής στην Ιεράπετρα θα είναι φέτος ο Δημήτρης Κορνιωτάκης (αντί της Μαρίας Γιαλούση, που πήγε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Συλλόγου), ενώ τεχνικός στον Ρεθεμνιώτικο Ομιλο είναι ο Γιάννης Γκιουλέας
Να σημειωθεί ότι ο ΑΓΟΡ έχει δηλώσει ότι θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα παίδων με δυο ομάδες και αυτή που αγωνίστηκε προχθές ήταν με τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1998 (οι '97άρηδες' μετέχουν στην 'καλή' ομάδα). 
Το αρχικά ορισμένο φιλικό μεταξύ των ομάδων παίδων Κύδων - ΑΓΟΡ τελικά αναβλήθηκε, ενώ τα δύο αυτά σωματεία έπαιξαν φιλικό στην κατηγορία εφήβων, έχοντας αμφότερα στη σύνθεσή τους και αρκετούς παίδες. Εγινε ένα επίσης καλό παιχνίδι, που ήταν ντέρμπι στο α? ημίχρονο (σκορ 36 - 33), όμως, στην επανάληψη η χανιώτικη ομάδα βελτιώθηκε σημαντικά στην άμυνα και τελικά νίκησε τη Ρεθεμνιώτικη (που έχει προπονητή τον Πέτρο Πολοπετράκη) με 66 - 48.

Προπονητής και στις δύο ομάδες του Κύδωνα είναι ο Λευτέρης Θεοδωράκης, ο οποίος μας δήλωσε ότι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία στ? αντίστοιχα πρωταθλήματα, υπογραμμίζοντας ότι από τους παίδες έχουν φύγει (αφού άλλαξαν ηλικιακή κατηγορία)  3 - 4 βασικοί παίκτες και στην ομάδα μπήκαν κάποιοι παμπαίδες. 
Για τους εφήβους, τόνισε ότι αντιμετωπίζει το... γνωστό πρόβλημα της Γ? Λυκείου, στην οποία φοιτούν 2 βασικοί παίκτες και είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορούν να παρακολουθούν πλήρως το αγωνιστικό πρόγραμμα".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.